10.07.2017 | 14:15
Сакскобургготски: Свалям шапка на Путин
Санкциите, наложени на Русия от ЕС, са автогол за Европа

Санкциите срещу Русия вероятно са автогол, заяви експремиерът Симеон Сакскобургготски, който освен това сподели, че трябва да бъдат поощрявани добросъседските ни отношения с Македония и Турция.

Бившият министър-председател направи и доста интересен коментар по адрес на руския президент Владимир Путин. „Аз съм имал 3 срещи с него и трябва да кажа че винаги ме е впечатлявал много колко е запознат с всяка една тема и въобще. И е човек, който управлява страна като Русия, свалям му шапка“, каза Сакскобургготски и добави, че санкциите, наложени на Русия от ЕС, са автогол за Европа.

По-вяло бе изказването на експремиера за американския държавен глава – Доналд Тръмп. Сакскобургготски сподели, че не познава Тръмп, пък и не следял отблизо политиката в САЩ.

За турския президент – Реджеп Ердоган и отношенията между ЕС и Турция, бившият премиер на България каза, че властта в Анкара трябва да работи за приобщаването на страната и приемането й в Евросъюза. От думите на Сакскобургготски стана ясно също така, че срещите на Бойко Борисов и Ердоган са нещо много положително, както за България, така и за отношенията между ЕС и Турция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране