11.08.2022 | 18:46
Съветник на Румен Радев кадрува в МВР
Николай Копринков смени Венцислав Кирчев с Атанас Илков

Съветникът на президента Николай Копринков извършва чистка във вътрешното ведомство вместо вътрешния министър Иван Демерджиев. По негово нареждане бе освободен Венцислав Кирчев от Национална полиция и на негово място бе сложен Атанас Илков, станал известен с провалената акция в Лясковец, при която Петко Стрелеца уби баретата Емил Шарков, твърдят пред сайта Lupа.bg източници от обкръжението на Румен Радев.

Копринков имал мераци МВР шефовете да са живели и работили в Пловдив и околностите, тъй като самият той е от града под тепетата. Атанас Илков е от пазарджишкото село Величково и е бил зам.-шеф и шеф на пловдивската полиция. Иван Демерджиев също е избиран по признак местоживеене. Самият той поне 20 години работи като адвокат в Пловдив.

Венцислав Кирчев бе човек на Рашков, затова хората на Радев го махнаха“, твърдят нашите източници. По думите им президентът се готви да управлява дълго със служебни кабинети, затова е оставил както Николай Копринков, така и Димитър Стоянов, който стана служебен министър на отбраната, да се обграждат със свои хора. Интересен факт е, че двамата съветници на президента са в постоянен конфликт и именно затова Румен Радев е дал възможност на единия да кадрува в МО, а на другия в МВР.

Копринков не е завършил школата в МВР, нито е учил в полицейско училище. Той има бакалавърска степен по „Физическо възпитание“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 г. По-късно завършва магистърска степен в три специалности: „Управление на социално-педагогически дейности с деца и юноши“ (2008 г.), „Политики и стратегии в публичната администрация“ (2008 г.) и „Защита на информацията“ (2010 г.)

Въпреки това е назначен за съветник по вътрешна политика и гражданско общество на президента на с указ № 51 от 23 януари 2017 г. След това с указ № 1 от 7 януари 2019 г. е назначен за секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента. Във втория мандат на Румен Радев е назначен за секретар по вътрешна политика и гражданско общество с указ № 16 от 22 януари 2022 г. Преназначен е на длъжността секретар по вътрешна политика на президента с указ № 99 от 30 март 2022 г.

8 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ПЕД/АЛ/КО ПОРОЙНОВ,ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е КЬОРПЕ,ЩОТШ КЮРПЕ Е НЕЩО МАЛКО ПО-ИНАК,БОКЛУК НЕДОУЧИЛ И НЕДОМАСЛЕН…

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ПеДалко Поройнов-С БОКЛУЦИ не се занимавам.А може би си ПЕДОФИЛ.Нищо НЕ ЗНАЕШ И НЕ РАЗБИРАШ,СЛЕД КАТО ЗАЩИТАВАШ ОТКРОВЕНИ БОКЛУЦИ.МОЖЕ БИ И ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ.ПРЕДСТАВА СИ НЯМАШ КАКВО ЗНАМ.САМО НЕ ЗНАМ,ОТКЪДЕ РАЗБРА,ЧЕ ХАРЕСВАМ 70Г.БАБИ,което разбира се е вярно дотолкова,до колкотО уважавам старите хора,които остаряват като камбанарии,а не като цървули,ЦЪРВУЛ НЕДОКЛАТЕН…ОСВЕН ТОВА,ЛЕВАЦИ ОТВАРЯМ В ЧЕТВЪРТЪК,А ДНЕС Е ОЩЕ ВТОРНИК.ПЪК педалчетата,дори и да се казват ПЕДАЛКО ПОРОЙНОВ НЕ ГИ БРЪСНА И ЗА лайно.Почивай в собствената си бълвоч

  3. ПеДко Поройнов каза:

    ДЕдо Петко, педалчето си ти. Не съм геронтофил та да „мечтая“ за 70 годишни баби-„кюрпета“ дето харесваш. А знам, че нищо не знаеш, освен да блъбосваш пълни простотии дебил дърт. Айде у лево! На другия тротоар извратеняко.

  4. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Тоз боклук на снимката гледа толкова умно,все едно,че някой,без извинение му се е изсрал в устата.Още малко и да се оближе от кеф.И тоя откровен БОКЛУК ‘съветва’ не кого да е,а ПРЕЗИДЕНТА на БЪЛГАРИЯ.Язък за БЪЛГАРИЯ.Както казват в наше село-уйде коня в ряката.Дано ПРЕЗИДЕНТЪТ да не е забравил,под влияние на този’съветник’какво означава това…

  5. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    До момченцето ПеДко Поройнов-драги ми ПеДко,май иде от ПЕДАЛКО.Представа си нямаш колко и какво знам,така,че не се ръгай у бостаня.Колкото до бабата,ти ПЕДАЛЧЕ,може само да мечтаеш за такава ‘баба’.
    Мога да ти сказувам и още нящо-Тъп,по-тъп,най-тъп,селски даскал,селски кмет,милиционер,физкултурник,Цветан Цветанов,Николай Копринков,а сега бих добавил и ПеДко Поройнов-ПЕДАЛЧЕТО.

  6. ПеДко Поройнов каза:

    Бай Петко, пий си гинкобилобата, мачкай спаружените кълки на бабата и си бъркай в носа. Явно само това вече можеш. Не давай акъл за неща, които са ти неясни и акъла не ти достига.

  7. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Тъп,по тъп,селски даскал,селски кмет,милиционер,физкултурник,Николай Копринков-до тоя ли келеш допря бе г-н Президент.Нямаш ли собствен акъл,че тоя никаквец трябва да ти дава съвети.Много интересно кой лумпен ти го е натресал.
    А този Илков,вместо да търка наровете/ако имахме читави прокуратура и съд/наровете в СЦЗ,заедно с гелосаното чучело-Светлозар някой си,за нескопосаната акция в Лясковец,при която загина командос,може би гръмнат по невнимание-дали,от своите,го правите главен полицай на България.Имаш ли акъл под фуражката.Язък ти за ‘математическата’ в Хасково… От нея обикновено излизат умни момчета и момичета.Пък ти…

  8. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Тъп,по тъп,селски даскал,селски кмет,милиционер,физкултурник,Николай Копринков-до тоя ли келеш допря бе г-н Президент.Нямаш ли собствен акъл,че тоя никаквец трябва да ти дава съвети.Много интересно кой лумпен ти го е натресал.
    А този Илков,вместо да търка наровете/ако имахме читави прокуратура и съд/наровете в СЦЗ,заедно с гелосаното чучело-Светлозар някой си,за нескопосаната акция в Лясковец,при която загина командос,може би гръмнат по невнимание-дали,от своите,го правите главен полицай на България.Имаш ли акъл под фуражката.Язък ти за ‘математическата’ в Хасково…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране