22.07.2015 | 0:01
СЕМ отложи гласуването на отчета на БНР
Лозанов критикува Радослав Янкулов... и толкова

Съветът за електронни медии отложи за следващото си заседание гласуването на отчета за управлението на БНР от началото на декември 2014 г. до края на май. До отлагането се стигна заради намаления състав на регулатура – Иво Атанасов е в отпуск, а Мария Стоянова напусна заседанието, след като генералният директор на БНР Радослав Янкулов прочете писмо от името на УС на радиото, изразяващо възмущение от изказвания и квалификации на Стоянова, които „поставят под съмнение нейната безпристрастност и професионализъм“.

Янкулов бе разкритикуван и че не е засегнал достатъчно въпроса с протестиращите в медията журналисти, които искат оставката на ръководството на медията. Шефът на БНР твърди, че радиото се управлява разумно, експертно и с перспектива. По думите му финансовото състояние на радиото е много добро и стабилно. Според него не са се оправдали опасенията, че конфликтът в БНР ще повлияе на слушаемостта на програмите.

Янкулов заяви, че изискването за 10-процентно съкращение на разходите за персонал, заради което започнаха протестите, е изправило „пред колапс не радиото, а една категория морални ценности, които притежават, или не, отделни хора“.

Той отбеляза, че в радиото все още има известно напрежение и климатът в отделни структури не е приятен, но нито обстановката, нито климатът, нито резултатите от работата говорят за криза.

Председалтелят на СЕМ Георги Лозанов заяви, че е очаквал от Янкулов сериозен анализ на начина, по който е структурирано управлението на радиото, как са разделени вземанията на програмни решения и на административното ръководство, как хората са интегрирани при взимането на решения и други.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране