22.02.2024 | 18:16
Семейна прокоба застигна Маргарита Михнева
Тв легендата е настанена в скъп хоспис. Майка й и сестра й също имали психически заболявания и издъхнали в старчески домове

Същинска прокоба е надвиснала над журналистката Маргарита Михнева през последната година, пише в последния си брой пенсионерския седмичник „Ретро“. Приятели на легендата на БНТ споделиха по-рано, че след като в края на 2023-та тя постъпила в психиатричното отделение на Александровска болница с тежък нервен срив, сега е била настанена в хоспис.

Частният дом за възрастни хора се намира в полите на Витоша и най-елитният в столицата. Там старините си карат и други известни българи. Месечната такса за престой е между 3 и 4 хиляди лева в зависимост от грижите, които изисква конкретният пациент. Михнева е била настанена там от единствената си дъщеря Неда, допълва „Уикенд“. Тя се бе прибрала от Швейцария, където живее заедно с богатия си съпруг и двете си деца, за да се погрижи за майка си преди коледните празници. Неда първоначално имала желание да я прибере при себе си, но състоянието на 72-годишната журналистка не позволявало транспортирането й със самолет в чужбина, поне не и на този етап.

Оказва се, че емблематичното лице на БНТ повтаря тежката съдба на своите майка и сестра и семейната прокоба, надвиснала над фамилията им, я е застигнала, споделят нейни близки.

Навремето Михнева е разказвала, че майка й е страдала от психическо заболяване в края на дните си и е издъхнала в старчески дом, където тя е въдворила. По-голямата й сестра също си отива след престой в психиатрично заведение.

Здравословните проблеми от този вид не са изключение за членовете на фамилията на тв легендата. „Моите родители починаха в мъки и продължително боледуване. Човек обикновено повтаря съдбата на тези, които са го създали. Не можеш да избягаш от корена си“, казва пророчески в свое интервю преди десетилетие тв легендата. Подробности за настоящото й състояние почти няма. Най-близката й приятелка казва единствено, че Маргарита се е стопила заради тежките здравословни проблеми, които й се струпаха напоследък.

Миналото лято Маргарита сподели публично, че 20 години, след като е преборила успешно рак на гърдата, била диагностицирана с рак на костите. Той й е бил открит от лекарите при преглед през 2021 г. „Наложи се спешна операция. Изрязаха ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за първи се правеше в България, Мислех да се оперирам в Швейцария, шефът на дъщеря ми щеше помогне, но казаха, че могат ме оперират най-рано след 4 месеца, което при агресивен рак е доста време. Няма да крия-болезнена операция беше. Болеше доста силно, като излязох от упойката“, сподели тогава журналистката в интервю за в. „Уикенд“.

Тя не падна духом и бе твърдо рошена да победи болестта. Подлага се на серия от химиотерапии, които според специалисти са довели до психическо разстройство, което я върхлита през декември 2023 г. Организмът й не издържал и тя рухнала психически и физически. Сега Маргарита Михнева е в добри ръце и грижите за нея били денонощни.

По всяка вероятност щерка й Неда ще пътува често между Швейцария и България, за да я посещава. Ако състоянието й се подобряло, щяла да я вземе със себе си в чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране