17.04.2016 | 20:16
Шеста поредна победа за Нико Розберг във Формула 1
Германецът увеличи аванса си на върха в генералното класиране пред съотборника си Люис Хамилтън

Германецът Нико Розберг с „Мерцедес“ спечели състезанието за Голямата награда на Китай, кръг от световния шампионат във Формула 1.  Победата е шеста поредна за Розберг и общо 17-а в кариерата му. Германецът увеличи аванса си на върха в генералното класиране пред съотборника си Люис Хамилтън.

На втора позиция в Китай остана друг германски пилот – Себастиан Фетел с Ферари, а трети е Даниил Квят (Русия) с „Ред Бул“. 21-годишният Квят за втори път в кариерата си се качва на подиума в старт от Формула 1 след второто място в Унгария през миналото лято.

Нико Розберг стартира от първа позиция, но още на старта бе изпреварен от Даниел Рикардо. Кими Райконен с „Ферари“пък опита атака и бе ударен от своя съотборник Себастиан Фетел и се наложи да мине през бокса за смяна на предното крило.

Инцидент претърпя и световният шампион Люис Хамилтън, който стартира от последна позиция. Болидът на британеца бе закачен от Фелипе Насър и също трябваше да спре в бокса за смяна на предно крило.

Нико Розберг си върна лидерската позиция на третата обиколка, след като Рикардо спука гума. Германецът без проблеми задържа първото място до края и взе трета поредна победа този сезон. Макар че стартира последен, Хамилтън успя да пробие до 7-о място в крайното класиране.

Четвърти завърши Рикардо, следван от Райконен и Фелипе Маса с „Уйлямс”. Във временното класиране Розберг води със 75 точки, следван от Хамилтън – 39, Рикардо – 36, Фетел – 33 и Райконен – 28 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране