07.05.2020 | 15:13
Шофьорските курсове и плажните чадъри ли крепят държавата?, пита Татяна Дончева
За да се подмени Конституцията, за да не носи Министерски съвет отговорност за нищо и да прехвърли този горещ картоф на министъра на здравеопазването

Извънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение. Това е само подмяна на термини. Конституцията урежда извънредно положение във всичките му форми, независимо от какво произтича то“. Това коментира пред БНР адвокат Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, по повод внесения законопроект за промени в Закона за здравето, с които епидемиологичните мерки трябва да продължат и след отмяната на извънредното положение.

По думите ѝ въпросът е защо се измислят промените в Закона за здравето. „За да се подмени Конституцията, за да не носи Министерски съвет отговорност за нищо и да прехвърли този горещ картоф на министъра на здравеопазването“, отговори си тя.

„Изменението на Закона за здравето трябва да касае материята на Закона за здравето. В сегашното съчинение в 24 страници има две страници, посветени на Закона за здравето, включително наименованието на закона с изписани всичките му изменения. Останалите 22 страници касаят всякакви други закони, част от които не се отнасят към извънредното положение… Има изменение на Закона за държавната собственост. Защо? Има изменение на Закона за развитие на културата, на водите, на акцизите, данъците и складовете“, допълни Дончева. Според  нея с този проектозакон управляващите суспендират Конституцията.

„Кой знае защо автошколите бяха с предимство. Защо? Защото някой лобист е хванал министър-председателя и му е напудрил мозъка, че спешно трябва да започнат шофьорските курсове. Нашата държава на шофьорските курсове ли се крепи? Оказва се, че шофьорските курсове и плажните чадъри на морето крепят нашата държава! Може би 1300 години са я крепили?! Ние сме допуснали невежи и прости хора да ни управляват десет години“, отбеляза още Татяна Дончева.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Чадърите на плажа са много доходоносен бизнес но само за концесионера не за България и не за държавния бюджет. 20 милиона приходи в бюджета на България от концесии.Само за юли и август в Слънчев Бряг има над 350 000 туристи, един чадър и два шезлонга минимално 30 лв или дневен доход от 5 250 000 лв на ден за 60 дни е 315 000 000 лева, е как някой концесионер да иска да дава чадъри без пари. До 10 лева на ден плажна такса може да бъде сложена в цената на почивката при заплащането в хотела това е за спасителите чадърите и чистачите на плажеа или таксата да бъде разделана между туристие и печалбата на хотелиера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране