09.12.2023 | 11:00
Ще изоставят ли САЩ Украйна? Русия окупира и Одеса
Страната може да загуби пет области и пълен достъп до Черно море, прогнозира Скот Ритер

Руснаците не разбират, че и да приключи конфликта, ако Украйна контролира Одеса, никога няма да е безопасно в Крим. Това написа в своя телеграм канал американският писател и бивш офицер от американското разузнаване Скот Ритер.

Затова според него руската армия ще окупира Одеса.  Украйна може да загуби пет области, а така също и пълен достъп до Черно море, добавя той.

Американският анализатор цитира статия във вестник „The Wall Street Journal“, в която се прогнозира, че до 2025 г. украинците няма да са в състояние за следващо крупно контранастъпление на фронта. Американското издание се позовава на западни дипломати и военни стратези.

„На Украйна й е нужно време за възстановяване. Възможно е вече на няма възможност да организира още едно сериозно контранастъпление“, пише вестникът.

„The Wall Street Journal“ коментира, че украинските въоръжени сили са преминали в отбрана на фронта, но украинските власти твърдели обратното.

В интервю за YouTube канала Judging Freedom пък Скот Ритър казва, че САЩ все повече губят интерес към ситуацията в Украйна и ще се опитат да се отърват от нея в близко бъдеще, пише БЛИЦ.

„Всички американци закачиха украинското знаме в социалните мрежи. Сега, когато Киев загуби, това знаме ще изчезне или може би вече е изчезнало“, каза военният анализатор

Ритър изтъкна, че Съединените щати вече не искат да бъдат свързвани със страна, която може да претърпи военно поражение.

Според Ритер Русия след поражението на Въоръжените сили на Украйна ще се стреми към пълен политически крах на Киев. „Ние сме свидетели на последния етап от този конфликт“, подчерта той.

Руският военен анализатор Борис Рожин пък коментира в своя Телеграм канал информацията, че България предоставя на Украйна 100 стари БТР-и и неизвестно количество съветски зенитни ракети, като изтъкна, че това е очакван ход.

На фона на патовата ситуация във Вашингтон с одобрението на законопроекта за помощ на Украйна, САЩ сега активно натискат васалите си, така че те да похарчат парите си по-активно или да се „изметат“ складовете си. С една България това дело няма да свърши, добавя Рожин.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Нашите ибрикчии ог@зени ще изпълняват до последно задълженията си към Господарят си от посолствоТо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране