03.02.2023 | 11:07
Ще се „оженят“ ли Бойко Борисов и Корнелия Нинова?
Политолози и социолози гадаят дали след поредните предсрочни избори ще има обществено неприемлива коалиция или нов вот

Три са възможните сценарии за развой на политическата ситуация след изборите на 2 април. Единият е коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ, която обаче била малко вероятна, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Евелина Славкова.

„Вторият е т. нар. „хартиена коалиция”, която беше поставена на масата – ГЕРБ, ДПС и БСП. Това е обществено неприемлива коалиция. Третият вариант за развой са нови предсрочни избори наесен“, добави тя, след като бивш депутат Николай Хаджигенов каза, че Бойко Борисов е изкарал 12 години във властта с БСП на уста и адвокатът нямал търпение да види дали сега ще се съберат с Корнелия Нинова.

„Заявки чухме, но лидерът на ГЕРБ има различно мнение по един и същ въпрос през всеки 30 секунди. Чакам да видя ще се ожени за Нинова в политическия смисъл на думата“, добави той.

В съвременния свят при тази полова революция хората се женят по всякакъв начин. В политиката това, което е важно, е че няма никакво значение в конфронтацията между политическите субекти какво са казвали, как са се наричали, по какъв начин се е определяло едно или друго правителство. Това е тежкият кръст, защото постоянно трябва някакви умиращи субекти да се възкресяват, т.е. това е света на зомбитата“, каза пък политологът Татяна Буруджиева.

Според Славкова пък служебните кабинети вече са надскочили функциите, които са им отредени, и те вече управляват.

И Кольо Колев, и Татяна Буруджиева смятат, че има връзка между предсрочните избори и тези за местна власт, въпреки разликите помежду им. „Едно е да правиш местни избори, когато държиш централната власт, съвсем друго е, когато си в опозиция и трето е, когато служебно правителство прави местни избори”, коментира Колев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране