27.07.2018 | 22:27
Синът на депутат от ГЕРБ оглави контрапротест срещу майките

Една от контрапротестиращите от държавно субсидираните организации, освен от Съюза на слепите с 628 000 годишна субсидия, са и БАРИС, те значително по-малко, с 45 000 лв. годишно, но пък здраво нагазили в лайната с връзка с Главчев, пък и облажващи се редовно с проектчета. Със снимките показвам положението, а в линка може да проследите дейността на националката и да видите, че и през 2017 г. БАРИС изпълнява проект с европейско финансиране за 276 756 лв.

Това пише в профила си във „Фейсбук“ Ива Маринова.

Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) се създава през есента на 2009 г., след изборната победа на ГЕРБ. Както личи от нейното портфолио тя е с твърде благородни цели и има съответстващо родословно дърво – съоснователят Михаил Главчев е син на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев. Самбистът Румен Стоилов, който по-късно става депутат от ГЕРБ и напуска БАРИС, е известен като „най-богатия депутат“, според собствената му имотна декларация.

Година по-късно, на 11 ноември 2010 г. Министерски съвет признава БАРИС за национално представителна асоциация. За кандидатурата на БАРИС са били положени специални грижи както от таткото на Михаил Главчев, така и от тогавашния шеф на политическия кабинет на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова. Представителният статут важи за три години и дава право на субсидия от държавния бюджет.

За да получи заветния статут БАРИС е представила в МС „сертификат за членство в Международната асоциация за рекреация и спорт за церебрална парализа от 25 март 2010 г.“ Става дума за асоциацията CPISRA. Оттам потвърдиха, че БАРИС се води техен член, но се оказа, че асоциацията е платила само два пъти членски внос – през 2010 г. и през 2013 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране