22.09.2022 | 16:42
Синът на Дмитрий Песков отказа да отиде в Украйна
“ Ще решавам това на друго ниво…Въобще, трябва да разбера какво се случва и какви права имам…“, обяснява се Николай Песков

Водещият на канала „Популярна политика“ Дмитрий Низовцев в пряк ефир позвъни на Николай – сина на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, и, представяйки се за чиновник от военния комисариат, му предложи да се яви за оглед на другия ден в 10 часа сутринта. Николай Песков отказа.

„В 10 сутринта утре, разбира се, аз няма да дойда. Ако вие знаете, че аз съм господин Песков, сте длъжен да разбирате, че не е съвсем правилно да се явя там. Ще решавам това на друго ниво…Въобще, трябва да разбера какво се случва и какви права имам…

Да ме вземат утре – повярвайте, нито на вас, нито на мен ни е нужно. Нямам проблем да защитавам родината, но трябва да разбера целесъобразността на моето явяване там, говоря ви за определени политически нюанси“, казва синът на Песков.

На въпрос, може ли да сложат отметка срещу фамилията му в графата „Съгласен ли е да отиде доброволец на фронта?“, Николай отговаря – Не. „Не, не трябва да слагате такава отметка“. После заявява, че е „готов да тръгне, но не по ваша молба. Виж, ако Владимир Владимирович (б.р. Путин) ми каже, че трябва да отида, ще отида.“

 

 

Ето и стенограмата от водения разговор между „военния комисар“ и сина на говорителя на Владимир Путин:

– Ало.

– Здравейте. Николай?

– Кой сте вие?

– Военното окръжие разговаря с вас. Можете ли да разговаряте сега?

– Мога.

– Добър ден, да. Хайде да не затваряте телефона, както правихте миналия път. Значи, Николай…

– А вие защо ми звъните и ми казвате почакайте?

– Защото г-н Николай Песков, аз мога да разговарям с вас така. Значи защо ви звъня: Днес ви беше изпратена повиквателна, в това число и в „Госсуслуги“ и на хартия е дошла при вас, а вие засега не сте се отзовал, а там беше написан номерът, на който трябва да позвъните и утре в 10 сутринта да се явите във военното окръжие. Първо – защо не се обадихте и, второ, ще дойдете ли утре във военното окръжие в 10 сутринта ви очакваме.

– Вие, това, в 10 сутринта утре аз, разбира се няма да дойда, вие сте длъжни да разбирате, ако звъните на г-н Песков доколко това не е съвсем правилно аз да се намирам там. Накратко, това ще го уреждам на друго равнище. Трябва да съм наясно какво да направя правилно.

– Интересна заплаха. А какво равнище, извинете?

– Защо заплаха, защо заплаха?

– Вие казвате, че на някакво равнище се каните да решавате.

– Да се посъветвам. Аз трябва да разбера въобще какво се случва и какви права имам.

– Случва се мобилизация Николай. Случва се мобилизация в Руската федерация. Надявам се, че следите новините. Не знам с какво равнище заплашвате, аз просто ви виждам името в списъка и, че трябва да ви позвъня.

– Защо да заплашвам, аз не заплашвам. Аз с вас съм изобщо на една страна, просто аз трябва да разбирам как и какво, трябва да се посъветвам, преди да дойда при вас.

– Николай, извинете ме мен, военния човек. Накрая искам да уточня, мога ли да сложа „тикче“ – „съгласен да отиде доброволец на фронта“?

– Не, не трябва да ми слагате такова тикче.

32-годишният Николай Дмитриевич Песков е правнук на легендарния съветски пълководец Семьон Будьони. Син е на Дмитрий Песков и Анастасия Будьонная, израснал е в Лондон и често използва фамилията на втория си баща Чоулз.

В Англия попада в институт за млади правонарушители след кражба на мобилен телефон и е преминал курс за злоупотреба с алкохол и управление на гнева. През 2010 той, заедно с още двама мъже, е осъден за удар с юмрук в лицето на тийнейджър по време на грабеж на мобилен телефон на 15 месеца в превъзпитателна институция за младежи.

От 11 март 2022 година е добавен в санкционния списък на САЩ, а от 15 март е и със забрана за пътуване до Великобритания.

1 коментар

  1. Даря каза:

    Дъщерята на Зеленски иска да отиде на х*й на фронта. Чула, че руснаците не са като импотентните хохоли, а здраво клатели…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране