11.05.2018 | 9:27
Скандал! Министърът на финансите поискал БНТ да не излъчва разследване за горива в жп цистерни

Финансовият министър Владислав Горанов бил притискал неколкократно през последните две седмици Генералния директор на БНТ Константин Каменаров да не излъчва журналистическо разследване на Валя Ахчиева в предаването “Открито”, планирано за неделя 13 май 2018 г. Това съобщават журналисти от телевизията.

Темата на разследването била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните складове и едни ЖП цистерни, пълни с газьол, разтоварен от руски танкер на варненското пристанище ПЧМВ.

Но, Каменаров не се бил подал на грубия натиск на финансовия министър и предаването “Открито” не е свалено от ефир, въпреки че все още не се излъчват рекламни анонси за темата на предаването.

То е обявено за излъчване в неделя, с начален час 20:45 часа, след като в новата програмна схема на управата на БНТ, е сложено в прайм тайма в неделя вечер, заради обществения интерес към разследващата журналистика.

Каменаров е отказал да участва в цензура, въпреки че БНТ изцяло зависи от действията на финансовия министър Горанов, тъй като тя е на държавна издръжка. И вероятно по случая има интрига.

В тази ситуация, журналистката Валя Ахчиева е подала сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с разкритията си от разследването.

Цацаров веднага се е разпоредил и изпратил материалите в Специализираната прокуратура, твърдят журналисти от медията.

Източник: Факти.бг

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране