17.08.2022 | 14:23
Скандал в Булгаргаз! Бясна атака срещу новия шеф
Единственият нов кадър в борда на "Булгаргаз", който разбира от природен газ, е Веселин Синабов, който идва от "Булгартрансгаз"

Смяна на ръководството на „Булгаргаз“. Мястото на назначения от „Продължаваме промяната“ – Любомир Йоцов, трябва да заеме Деница Златева, член на Съвета на директорите на дружеството, бивш вицепремиер в първия служебен кабинет на президента Румен Радев с премиер Огнян Герджиков, евродепутат и депутат от БСП, Иван Топчийски запазва поста си на председател на Съвета на директорите. Освобождават се и трима от членовете.

„Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори. Излиза, че някой друг е ръководил „Булгаргаз“, след като сменят състава на Съвета, а оставят председателя. Преди известно време стана ясно, че решенията ги взема правна кантора в Ню Йорк, те просто е трябвало да изпълнят тези решения“, каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на „България сутрин“.

„Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов. Той беше финансов директор преди години, дълго време работи в няколко компании. Деница Златева идва отникъде в нашия сектор. Има надежда, че нещо ще се промени, но как ще се говори с „Газпром“? Просто трябва да се изясни статутът на този договор.

Ако Русия не е съгласна да го изпълнява – да го прекратят. Трябва да има отговорност“, категоричен е председателят на Българската газова асоциация.Те ще изпратят писмо, в което ще предложат „Булгаргаз“ да бъде освободен от функцията си на обществен доставчик и да стане доставчик от последна инстанция.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘„Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори.’
    Ами отговорът е много прост-тази ЗЛАТЕВА ДЕНИЦА е от БулгаристанСерсемПартиси,но опозиция на пачврата на костов.Това е шамар за пачаврата,щото мангизите ще отидат на друго място,а не в нейната ненаситна пазва.Тази Деница е същата като онази,каква беше-Везиева-без експертиза,но много дашна на когото трябва.БОКЛУЦИ ДОЛНИ.Какво разбира тази пачавра от газ,освен смрадта,която изпуска,като прекали с БОБА.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘„Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори.’
    Ами отговорът е много прост-тази ЗЛАТЕВА ДЕНИЦА е от БулгаристанСерсемПартиси,но опозиция на пачврата на костов.Това е шамар за пачаврата,щото мангизите ще отидат на друго място,а не в нейната ненаситна пазва.Тази Деница е същата като онази,каква беше-Везиева-без експертиза,но много дашна на когото трябва.БОКЛУЦИ ДОЛНИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране