08.12.2015 | 0:01
Славия почерни Локо Пд
Тъмнокожи французи донесоха разгромен успех на "белите" и ги доближиха на 7 т. от върха в "А" група

Славия разби Локо Пд с 3:0 в последния мач от първия пролетен XIX кръг на „А“ група. И трите гола на стадиона в „Овча купел“ вкараха тъмнокожите французи Дуде Ндонгала (43 и 78) и Матийо Мансе (45+4), който се разписа от дузпа за игра с ръка на Пламен Крумов в пеналта.

„Белите“ бяха улеснени и от капитана на гостите Мартин Камбуров, който бе изгонен след детинска проява. В добавенотовреме след гола от центъра ветеранът и 4-кратен голмайстор на „А“ група ритна топката по главния рефер Георги Димитров, който заслужено го изгони. Ситуацията се разви веднага след дузпата, заради която играчите на гостите бурно протестираха. Наказателен удар обаче имаше, защото Крумов игра с ръка в полето пред мароканския си вратар Ясин Ел Каруби.

Славия за втори път през сезона би Локо Пд с класически резултат, след като му вкара 3 чисти гола и в І кръг. В двубоя в Пловдив „смърфовете“ се наложиха с 2:0. През кампанията „белите“ биха с този най-изразителен за тях резултат и Пирин в Благоевград във ІІ кръг. Локо пък падна за 2-ри пореден път с такава разлика, след като в предния кръг си тръгна с 0:3 от Пирин. Това са и най-тежките загуби за „смърфовете“ досега.
С 28 т. Славия се доближи на 7 от лидерите Лудогорец и Левски и на 5 от Зона Европа, за място в която с по 33 т. спорят Берое и Литекс. В последния „есенен“ кръг „белите“ гостуват на Пирин в петък от 17.30 часа., а Локо посреща заралии в събота от 16.30 ч.

„Не съм целил съдията нарочно, стана при игрова ситуация. Не са в съдийството проблемите ни. Имаме проблеми, които трябва сами да разрешим. Не съжалявам, че останах в клуба“, оправда се Камбуров.

„През първата част стояхме добре, но след това… Мисля, че нашите футболисти се изнервиха от неадекватните решения на главния съдия. Не бе отсъдена дузпа за нас, момчетата се пречупиха. Дузпата за Славия, за да я даде съдията, явно я е имало. Нямам обяснение за действието на Камбуров. Може да е искал да подаде, възможно е“, призна помощникът на Бащата Петър Пашев.

„Започнахме плахо, но в края на полувремето намерихме себе си. Камбуров направи задачата ни по-лесна. Определени футболисти показаха майсторство в решителните моменти. Важно е как играе целият отбор в защита, но имам определени забележки. За наша радост не се стигна до отбелязването на гол за Локо. Пирин играе силно, чака ни труден мач срещу тях“, призна треньорът на Славия Владимир Иванов-Фугата, който записа втора поредна победа, откакто пое „белите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране