03.06.2016 | 20:45
Срам в Осака
Японците разбиха националите със 7:2

Япония посрами футболистите на България, след като ги победи със 7:2 в 1/2-финал на турнира „Кирин Къп“. Азиатците буквално развинтиха защитниците на Ивайло Петев, които изглеждаха, а и бяха напълно безпомощни в този мач. В ариегарда селекционерът заложи на Страхил Попов, Александър Александров, Георги Терзиев и Живко Миланов, като първите двама бяха занемени от Иво Иванов (46) и Венцислав Василев (62), но на практика нищо не помогна.

Така „лъвовете“ „подобриха“ антирекорда си в тази надпревара, след като през 2006 г. загубиха от Шотландия с 1:5.
На „Тойота Стейдиъм“ в Осака точни във вратата на Божидар Митрев бяха Шинджи Оказаки (4), Шинджи Кагава (27 и 35), Мая Йошида (38 и 53), Такаши Усами (57) и Такума Асано (87). Пред 60 000 души почетно за българите се разписаха Михаил Александров (59) и Ивайло Чочев (82).

Резервата Георги Миланов (89) пък пропусна да вкара дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу дебютанта Галин Иванов. Първият гол в мача, дело на шампиона на Англия с Лестър Шинджи Оказаки, пък бе от явна засада, но дори и да беше отменен, той нямаше да окаже влияние на крайния изход на двубоя.

До тази среща родните национали имаха повече от добри резултати срещу този противник – 4 победи и 1 равенство. За първи път от 69 години България допуска седем гола във вратата си – за последно през далечната 1947-а Унгария ни би с 9:0. Това бе и най-тежкото ни поражение от осем години насам, като за последно Сърбия ни би в контрола с 6:1.

До тази среща родните национали не бяха допускали гол в три поредни мача, а сега само за 45 мин. инкасираха четири. След почивката, въпреки че играха малко по-добре, на националите им вкараха още три. В малкия финал в понеделник България излиза срещу Дания, която загуби от Босна и
Херцеговина с 4:6 след дузпи (2:2 в редовното време и продълженията).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране