23.04.2016 | 0:01
Стоичков с Марадона и Платини в антикласация
Матеус и Ван Бастен допълват листата на гениални играчи - провалили се като треньори

Българската легенда Христо Стоичков беше нареден в класацията на изданието Bein Sports за най-разочароващите треньори, които преди това са били големи футболисти. В това подреждане са поместени пет имена, сред които е и това на Камата.

„Българинът успя да изведе родината си до полуфиналите на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Но извън терена няма същите успехи, дори напротив. Докато беше селекционер на националния отбор, се забърка в редица скандали, а със Селта изпадна от елита на Испания“, пишат в кратката справка от изданието, посветена на Стоичков.

Интересното е, че в тази петица попада още един бивш селекционер на България – Лотар Матеус. Световният шампион с Германия наистина прави ужасяваща кариера като треньор, а престоят му начело на „лъвовете“ не помогна за подобряването на престижа му на специалист.

Другите трима в тази петица на велики играчи, провалили се като треньори според Bein Sports, са Диего Марадона като селекционер на Аржентина, бивишят президент на УЕФА Мишел Платини, ръководил Франция през 1988–1992 г., и Марко ван Бастен, неуспешен селекционер на Холандия през 2004-2008 г. и без особени отличия начело на Аякс, Хееренвеен и АЗ Алкмаар.  Стоичков вече от доста време е далеч от треньорската професия. Сега той се подвизава в мексиканска телевизия.

От Южна Африка обаче постоянно идват информации, че го канят да се върне към треньорството и да поеме местния Орландо Пайрътс от 1 юли, но засега няма официални потвърждения за офертата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране