19.08.2020 | 10:38
Страхът е обладал Борисов
Костадин Паскалев прогнозира, че през септември премиерът ще подаде оставка и ще направи опит да сформира експертен кабинет с подкрепата на ДПС

Предложението на ГЕРБ за нова конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиерът Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство. Този коментар направи в ефира на БиТиВи Костадин Паскалев, член на Наиционалния съвет на БСП.

Той прогнозира, че през септември премиерът ще подаде оставка и ще направи опит да сформира експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът обаче е наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС, смята социалистът.

Паскалев определи като абсурдно това премиерът да „мята“ през прозореца на джипа си стотици милиони, за да реши даден въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

В една държава един политически субект е длъжен да има позиция по всички въпроси, които вълнуват хората. За няколко месеца бяха раздадени милиарди левове, обясни той и като пример даде инвестираните пари за изграждането на АМ „Хемус“.

По думите му средната цена на километър магистрала у нас е 11, 6 млн. лева. Което е значително по-висока цена от тази в Германия. Затова Паскалев зададе въпросите „кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата“ и „как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас“. Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт, категоричен беше той.

Прокуратурата трябва да установи как се променя собствеността във фирмите , работещи по строителните обекти на България. Извършва се експоприация, допълни Паскалев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране