08.05.2022 | 12:05
Строителката на българския павилион в Дубай с имоти за 14 млн. долара
Ралица Иванова притежава четири вили, апартаменти и търговски площи в Дубай

Българката Ралица Димчева Иванова е най-едрият български собственик на недвижими имоти в Дубай, като притежава общо 21 имота на обща стойност над 14 милиона долара, съобщава разследващият сайт Bird.bg , който води от българска страна международното журналистическо разследване „Разкритията от Дубай“.

Бизнесдамата е бивша съпруга на ген. Явор Матеев, командир на съвместното Командване на специалните операции в Българската армия. В момента тя и синът й Ален Матеев са представители в България на израелска фирма за киберсигурност, която продава шпионския софтуер „Пегас“, припомня Bird.

Tяхната фирма Indesign Global Limited е строила българския павилион в Дубай за Експо’2020 година срещу 905 000 лв., платени от държавата. По случая имаше проверка на прокуратурата, а договорите се проверяват и от Агенцията за държавна финансова инспекция.

Ралица Иванова притежава четири вили, апартаменти и търговски площи в Дубай. Най-скъпи са две големи вили – една с площ 642,24 кв. м, която е разположена на изкуствения остров „Палмата“, която е оценена на 1.915 милиона долара. Втората вила е в района на Jumeirah Golf с площ 636.83 кв.м и цена 1,899 милиона долара.

Следва апартамент в най-високия небостъргач в света – Burj Halifa. Жилището има площ 418,65 кв.м и струва 1,248 милиона долара. В същата сграда има още пет по-малки апартамента собственост на Иванова. Според паспортните данни цялото това имущество има стойност над 14 милиона долара и е придобито след 2015 г. Иванова има и право на постоянно пребиваване в ОАЕ, съобщава Bird.bg. В България Ралица Иванова е регистрирана като консултант по управление и стопанска дейност.

1 коментар

  1. Катя каза:

    Тази както е наречена в статията българка и бизнесдама,изобщо не е българка,а е български гражданин по документи/това е жид/и не е бизнес дама,а крадла,за сметка на Българската държава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране