21.02.2024 | 10:20
Свирепата убийца на Пейо – Красимира Трифонова е отведена от килията в болница
Удушвачката вдигна кръвно 190, страхуват се да не получи инсулт или инфаркт в килията

Тъщата на удушения Пейо – Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице в убийството му, е приета в болница. Това стана ясно при справка в Софийската градска прокуратура.

Зловещото убийство бързо и удобно бе забравено след разстрела на Нотариуса.  Наблюдаващият делото за убийството на Пейо Пеев прокурор е дал разрешение Красимира Трифонова да бъде хоспитализирана в болницата към затвора в София.

„Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето.“

Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС), в която се лекуват затворници от цялата страна, се намира на територията на Софийския централен затвор и е разделена на мъжка и женска част.

Защо точно Красимира се намира там, не е ясно, но очевидно здравословното й състояние не е добро, за да бъде разрешена хоспитализация от наблюдаващия прокурор. Основната, макар и непотвърдена версия е, че жената е вдигнала много висока кръвно.

Тъщата на Пейо – Габриела, и съпругата му Красимира са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че Красимира Трифонова задушава Пейо, а Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Габриела бе оставена под домашен арест, за да може да гледа децата си. Когато стана ясно, че малчуганите са при родителите на Пейо, съдът реши да вкара в ареста и Габриела. Майка й Красимира е там от самото начало на случая, а след като бъде диагностицирана и й бъде назначено лечение, ще бъде върната в килията.

Това е единият вариант, защото, ако се окаже, че Красимира има сериозни здравословни проблеми, това се явява основание да обжалва мярката си за неотклонение и да поиска по-лека такава. Тъщата на Пейо може да поиска да й се измени мярката от „задържане под стража“ на „домашен арест“, за да може да се погрижи за здравето си.

Дали ще има такова искане, предстои да разберем в най-скоро време.

На последното заседание адвокат Велика Андонова, която представлява Красимира, бе категорична, че правата на клиентката й са нарушени още от самото начало.

„В самото начало на този процес правото на защитата на Красимира е нарушено още при ареста. Снети са й сведения без присъствието на адвокат, които Красимира е подписала под натиск, докато е чувала как дъщеря й крещи за помощ от съседната стая за разпит. Психически натиск е оказан върху Красимира, а тези й показания са използвани по време на разследването.“

Според адвокат Андонова това е точно нарушаване на правото на защита и лишаването на клиента й от презумпцията за невиновност до доказване на противното в съда. Това не трогна особено съдията, който прецени, че е най-добре Красимира да остане зад решетките. Дали целият стрес около процеса не вкара тъщата на Пейо Пеев в болница, не е ясно, пише „България Днес“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране