28.03.2024 | 22:22
„Таймс“: Западът се готви за падането на Киев
Последствията от тоталното поражение на Украйна ще бъдат "катастрофални" за Запада

Западните лидери се подготвят за колапса на украинските въоръжени сили, които са лишени от необходимите им оръжия и боеприпаси, се казва в редакционна статия на вестник „Таймс„, озаглавена „Време е да поговорим за падането на Киев“.  Сега изданието пише, че войната в Украйна не върви към „замразен конфликт“, а „кошмарният сценарий се превръща в реалност“.

И този сценарий изглежда така:

„Юли е, руската армия е пред вратите на Киев… Когато руснаците наближиха столицата, нова вълна от бежанци напусна Украйна в търсене на безопасност от непрестанните бомбардировки. Това е кошмарен сценарий, който западните политици обмислят в момента. Събития принуждават военните и цивилните лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да изготвят план за катастрофалния крах на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят.“

Шотландецът смята, че последствията от тоталното поражение на Украйна ще бъдат „катастрофални“ за Запада.

И съдейки по различните сценарии, които рисува, му остава само една надежда -преврат в Русия.

В резултат на това Мартин призовава британците „да се подготвят за най-лошото и в най-добрия случай да се надяват на приятни изненади“ (очевидно тези „неприятни изненади“, които Виктория Нюланд ни обеща).

Противно на разпространеното мнение, че конфликтът е „замразен“, на фронтовата линия се водят ожесточени боеве и съществува реален риск украинските войски да бъдат отблъснати, се казва в материала на The Times, предаде ТАСС. Западните лидери са принудени да се замислят за „такъв кошмарен сценарий“, посочва вестникът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране