25.04.2023 | 11:11
Тъкър Карлсън напусна Fox News
Телевизията плати 787,5 млн. долара за уреждане на съдебно дело за клевета

Тъкър Карлсън се раздели с Fox News, съобщиха от телевизията:

„Благодарим му за службата му за мрежата като водещ, а преди това и като сътрудник“, се казва в изявлението на мрежата.

Последното предаване на Карлсон беше в петък, се казва още в изявлението на Fox. Медията съобщава, че от понеделник вечерта в 20:00 ч. ще излъчва нова програма, наречена „Fox News Tonight“ като временно предаване, ръководено на ротационен принцип от различни лица на Fox News, докато бъде определен нов водещ.

Карлсън беше най-рейтинговият водещ в праймтайма на Fox, който събираше средно над 3 млн. зрители на вечер – най-много от всички водещи по кабелната телевизия.

Напускането на Карлсън дойде по-малко от седмица, след като медиата се съгласи да плати 787,5 млн. долара за уреждане на съдебно дело за клевета, заведено от Dominion Voting Systems във връзка с отразяването на неверни твърдения на бившия президент Тръмп за изборни измами, свързани със софтуера на компанията.

Показанията, направени от адвокатите на Dominion, разкриха редица частни съобщения от водещи в мрежата, включително Карлсън. В една оповестена размяна на текстови съобщения с колегите си водещи в праймтайма Шон Ханити и Лора Инграхам Карлсън заяви, че мрази Тръмп „страстно“ и нарече твърденията на бившия президент за измами на избиратели „безумни“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране