22.07.2016 | 21:32
Терор в Германия: Убити и ранени след стрелба в търговски център в Мюнхен
Местната полиция призова хората в града да останат по домовете си

Стрелба е открита в търговски център „Олимпия“ в Мюнхен, Германия, съобщиха световните медии. Става въпрос за терористичен акт.

Гледайте на живо от Мюнхен тук.

Има много ранени, обяви германската полиция за „Зюддойче цайтунг“. По данни на изданието има и жертви. Сигналът за стрелба в мола е получен в 18 ч. германско време (19 ч. в България).

Различни германски медии твърдят, че загиналите са между 10 и 15, но няма официално потвърждение. Би Би Си съобщава само за един убит при стрелбата.  Към 21 ч. българско време германското министерство на вътрешните работи потвърди за трима убити.

Полицията посъветва хората в Мюнхен да стоят по домовете си, защото има опасност от самоубийствен атентат в града. По последна информация стрелецът не е заловен.

Призоваха също хората да не публикуват снимки и видеоматериали в социалните мрежи, за да не улесняват извършителя и евентуалните му съучастници. По-късно беше съобщено и за стрелба на един от централните площади в града, разположен на няколко километра от търговския център.

Българското министерство на външните работи обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

Телефонът на консулския ни отдел в Мюнхен е 00491728881056.

„Фейсбук“ задейства функцията за проверка на сигурността в града. Всеки потребител може да се възползва и да съобщи, че е в безопасност и да даде информация за други хора. Тази функция беше задействана и при терористичните нападения в Париж и Ница.

1 коментар

  1. Салойков каза:

    Оказа се,че немците са с нерви като корабни въжета.Преди няколко месеца, германската „Желязна лейди,“ отвори обятията си за скакалците които нахлуват от арабския свят,като си помисли,че те ще заемат треторазрядния труд,ще работят с метли и лопати,за да не се унижава немската раса.Да но, вместо с метли и лопати,те започнаха „работа“ с автомати.Във Федералната република,гъмжи от изроди родени на немска земя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране