22.06.2022 | 10:52
Тежко болен ли е Слави Трифонов?
Отслабналият с над 30 килограма бивш шоумен бе облечен в траурни черни дрехи...

След близо една година абсолютно отсъствие и живот в отшелничество Слави Трифонов се появи в медийното пространство, за да оттегли министрите си от управляващата коалиция. Във видеобръщението, с което Дълия извести, че напуска коалиционното правителство, както и в последвалото негово интервю за Дарик радио, което се излъчваше на живо в социалните мрежи и по телевизията на Трифонов миналата неделя, той шокира със смущаващ външен вид, пише вестник Ретро.

Отслабналият с над 30 килограма бивш шоумен бе облечен в траурни черни дрехи, а личната му професионална гримьорка го подготвяла в продължение на 40 минути преди двата живи ефира, за да бъдат заличени следите от заболяването му – хлътнали бузи, дълбоки сенки под очите, червени петна по цялото лице и прочее, с които за пръв път зрителите го видяха по време на предизборната кампания на партията му през 2021 г., но отново онлайн, а не на живо.

Въпреки тежкия макиаж Слави изглеждаше пребледнял и безжизнен. Малко след обръщението му бащата на премиера Кирил Петков – Петко Петков, намекна в публикация в своя личен фейсбук профил, че Трифонов е зле в здравословен план.

„Защо са му на Слави трийсетте сребърника в неговото състояние? Помогнете логически“, написа таткото на министър-председателя, намеквайки, че лидерът на ИТН е едва ли не неизлечимо болен. В коментарите под публикация Петков-старши стигна дори още по-далеч в твърденията си, грозно иронизирайки личността на Трифонов, сякаш е много тежко болен. „Ще си поръча да му построят пирамида, по-голяма от Хеопсовата“, написа Петко Петков.

Спекулациите около здравословното състояние на Слави битуват в обществото от десетилетие. В последната година обаче учиндолецът съвсем се скри от медийното пространство и никой не го е виждал на живо освен вероятно придворния му Тошко Йорданов и отбрани сценаристи. Преди седмици Дългия обяви, че е сложил и официално край на телевизионната си кариера. Една от версиите, поддържана от различни медицински специалисти, е, че Трифонов страда от множествена склероза. Самият той досега не е говорил открито за диагнозата си. Факт е обаче, че от близо 2 години не води собственото си предаване в телевизията си, не се появява никъде, живее като ВИП пещерняк в строго охранявания си палат в „Бояна“, контактува единствено с най-близките хора от екипа си и дори няма да участва в националното турне на „Ку-Ку бенд“, което предстои през лятото.

Говори се, че една от причините за разрива между Кирил Петков и Слави Трифонов е кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Премиерът обяви, че заради Трифонов и депутатите му законът за Антикорупционната комисия се бавел вече 6 месеца.

„Не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда… Ето защо няма да обсъждаме повече!“, категоричен беше министър-председателят на пресконференция миналия петък.

Всъщност основният страх на Дългия бил, че Бойко Рашков му готвел солено отмъщение, ако застанел начело на КПКОНПИ, тъй като Трифонов е в грубо нарушение и близо година отказва да декларира имотното си състояние, макар законът да го задължава да го направи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране