06.10.2015 | 14:22
Тити Папазов припомни: Бареков обеща да дава евродепутатската си заплата за държавния бюджет
Зад него стои само Календерска, той е политически труп

Тити Папазов спази обещанието си всяка седмица да разкрива по една лъжа на евродепутата Николай Бареков. Пред ТВ7 той заяви, че ще воюва с него, докато не бъде отнет депутатският му имунитет. Причината са твърденията на свързвания с Николай Бареков сайт, че покрай баскетболния „Левски“ Папазов е източил 40 млн. лв. от КТБ.

Аз знаех много неща за г-н Бареков, но не беше моя мач. Когато той засегна моята чест и моето достойнство и вмени лъжи за мен, аз нямах никакъв друг път освен да казвам истината и да се боря за своята чест, заяви Тити Папазов.

„България без цензура“ и ТВ7 дадоха възможност на лицето Николай Бареков, тръгнал от една чалготека, да успее да вмени на населението, особено на по-бедните хора и особено на тези, които жадуват за промяна, да спечели 200 000 за Европейския парламент. Това несъмнено доведе до един нереален резултат на човек без потенциал, каза Тити Папазов.

Генезъсът на лъжите на Бареков е в това, че той дълги години представляваше ТВ7, злоупотребяваше и се превърна в журналистиката, която е символ на клиентелизма, допълни Папазов. По думите му, след като през студиото на Бареков са преминали толкова много политици, които са лъгали и на които не им е била потърсена отговорност, и самият Николай Бареков си е повярвал и е започнал да лъже.

Папазов запита Бареков дали се е научил от политиците да лъже или просто си е лъжец. Една от големите му лъжи е от 4 април 2014 година, по време на предизборната си кампания, когато обещава на кюстендилци, че ако той попадне в ЕП, неговата европейска заплата ще влиза в бюджета на държавата за социални дейности, а на неговите съратници – 80% от заплатите им да отидат за новите читалища.

Ако тези пари бяха дадени, както е обещано, щяхме да знаем от Камчатка до Аляска, вероятно и до Луната, допълни Папазов. Според него, тъй като на Коледа стават чудеса, Бареков може да събере цялата сума и да я вложи в бюджета.

Според Тити Папазов Николай Бареков е влязъл при консерваторите с много пари. Той знаел и кой го е вкарал там. По думите му Бареков е случайно попаднал електрон в ЕП, който той ще се опита да го върне по-рано, за да се запази авторитетът на България. И да не успее, Бареков така или иначе е класически политически труп и вече няма никой зад гърба си, допълни Папазов.

От 751 членове на ЕП Николай Бареков е на 744 място по активност, посочи още Папазов. Това той намира за нещо нормално.

Тити Папазов определи евродепутата като егоцентрик, който се мисли за много красив, но най-вероятно, понеже знае нивото си на английски, не може да прескочи психологическата бариера и да стане да се изкаже. Това е едната причина, смята Папазов. Другата, допълни той – е че най-вероятно няма какво смислено да каже.

Според него най-доброто, което може да направи Николай Бареков сега, е да подаде оставка от ЕП, за да не срами българските си колеги там. Николай Бареков е останал на нивото на чалготеката, от която е излязъл, смята Папазов.

Тити Папазов прогнозира изключително нисък резултат на изборите на 25 октомври за партията на Бареков. Според него общият им резултат в цялата страна ще е в пъти по-нисък от този на Йорданка Фандъкова в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране