19.10.2019 | 11:40
Тома Белев се изгаври с евреите, качи ги безплатно на вагоните
Извини се, призова кандидата за общински съветник депутатът от еврейски произход Александър Сиди

Правилата на предизборната кампания, които ограничават медиите какво да публикуват и какво не, не могат да служат за чадър, когато участник в нея, претендиращ за гласа на гражданите и управлението на столицата, прекрачи морални граници. Това вече направи „зеленият“ Тома Белев, кандидат за общински съветник на обединението на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Белев се изгаври с евреите, като цинично сравни „безплатното“ им извозване с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с транспортните проблеми на столицата, за чието управление се бори.

Белев, който е лице на една група от хора, обявили се за морална полиция и нарочили кандидата за главен прокурор за расист, сам се прояви с мега расистко изказване. И го направи на фона на отзвука от расистките изяви на група футболни ултраси, при това с език, по-жесток и от нацистките им жестове.

Гафове от подобен характер не трябва да се прикриват, нито да се премълчават, особено пък когато идват от редиците на ултра либерални борци за свобода на словото, климата, пеликаните и съдебната реформа на планетата. И особено, когато същите претендират да ни управляват.

Пръв от антисемитското послание на Белев се възмути депутатът Александър Сиди. Самият той от еврейски произход, Сиди призова Белев да се извини, заради грозната обида.

„Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България с изключително грозен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демократична България си позволява ужасен език на омраза. Настоявам арх. Борислав Игнатов – кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите ѝ Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този език на омраза! #ТомаБелевизвинисе!“, написа в профила си Сиди.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране