24.01.2023 | 12:10
Тошко за бруталната песен за Лена: И за Тачър има гадни песни
Йорданов няма участие в написването на текста на "Гладна хиена"

Няма как да има спирачки в политическата сатира. Един политик я получава тогава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За кревати не е имало, защото тя не е давала повод.  Това заяви Тошко Йорданов пред Нова по повод пошлата песничка на сценаристите на Слави за бившия началник на политическия кабинет на Кирил Петков – Лена Бориславова. Песента взриви социалните мрежи и предизвика остри критики. Йорданов каза още, че песента му харесва, както и че няма участие в текста.

Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол. Това каза Тошко Йорданов от ИТН по Нова тв.

Референдум според закона и според конституцията могат да се поставят въпроси от компетенцията на обикновено НС, каза още той по повод инициираната подписка на партията за референдум за промяна от парламентарна към президентска форма на управление.

„От компетенцията е на обикновено НС е да организира ВНС. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса, а сме се консултирали с юристи“, каза още той и заяви, че въпросът е формулиран правилно. Според него конституцията позволява на гражданите да поставят този въпрос.

„Има колективна безотговорност, скриване за решения а политическата система е изчерпана. Самата система не функционира добре – не могат да се изберат правителства, няма приемственост, не могат да се взимат решения. Системата позволява да се функционира по този начин“, добави още Йорданов. И поясни, че парламентът фактически е функция на Министерски съвет, а премиерът контролирал НС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране