14.02.2024 | 10:58
Това е корумпираният варненски общинар, задържан с 2 000 евро подкуп
Преди да бъде задържан с белязаните банкноти, Камен Ел-Хаббал, е бил обект на външно наблюдение и подслушване

Камен Ел-Хаббал, служител в отдел „Строителен контрол“ в Община Варна, e задържаният за подкуп от 2 хил.евро, твърди сайтът Блиц. Камен е разработван от поне няколко седмици и е бил обект на специални разузнавателни средства.

Той беше задържан вчера на служебния паркинг на общината с белязани банкноти. Хаббал е служител в отдела от 2 – 3 години, довериха наши източници.

По данни, изнесени на брифинг от заместник-кмета по сигурността на Община Варна Илия Коев, той е бил на ниско ниво в йерархията на отдела и е работел „на терен“.

В официалното изявление на пресцентъра на Община Варна се изразява съждение, че Хаббал не е единственият задържан. Подчертано е, че единият от задържаните, е служител на Община Варна.

Операцията по задържането на Хаббал е на ГДБОП. Не се уточнява откъде идва сигнала – искан ли е подкуп, от кого и как.

Информация на медията но сочи, че преди да бъде задържан с белязаните банкноти, Камен Ел-Хаббал, е бил обект на външно наблюдение и подслушване.

Според източници на медията ни, разработката е плод на вътрешна информация и задържаното лице е едно, но под наблюдение са и други.

Следва да се уточни, че след отпадането на спецпрокуратурите и спецсъдилищата, ГДПОБ не разработват само организирани престъпни групи, а и отделни лица.

Към момента няма официално изявление от прокуратурата по повод реализацията по задържания с подкуп общински служител.

Брифингът на Община Варна изпревари този на прокуратурата.

А практиката в подобни случаи, е именно прокуратурата да прецени кога е адекватно да бъде изнесена информация по отношение на реализацията по линия на тежко криминално престъпление, каквото по смисъла на закона с явява подкупа. Особено, ако има продължаващи процесуално-следствени действия, каквито в случая са налице.

МВР са изключително предпазливи в последващите реализацията действия, за да се дистанцират от евентуално политическо тълкуване на работата им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране