13.03.2023 | 10:55
Тръмп: Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г.
На 10 март Министерството на финансовата защита на Калифорния обяви фалита на 16-ата по големина банка в САЩ, Silicon Valley Bank

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини сегашния собственик на Белия дом Джо Байдън за икономическите проблеми на Съединените щати и предрече нова Голяма депресия за САЩ.

„Въз основа на това, което се случва с нашата икономика, Джо Байдън ще се превърне в Хърбърт Хувър на съвременната епоха. Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г. Като доказателство за думите ми банките вече започнаха да фалират“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

На 10 март Министерството на финансовата защита на Калифорния обяви фалита на 16-ата по големина банка в САЩ, Silicon Valley Bank. Обслужваше предимно технологични работници и компании, финансирани с рисков капитал, включително някои от най-утвърдените марки в индустрията. Както отбелязва CNN, това е най-големият фалит на банка в Съединените щати след финансовата криза от 2008 година.

Голямата депресия е глобална икономическа криза, която започва на 24 октомври 1929 г. със срива на фондовия пазар в Съединените щати и продължава до 1939 г. Индустриалните градове пострадаха най-много, строителството почти спря, цените на селскостопанските продукти се сринаха, безработицата засегна 14 милиона души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране