26.05.2016 | 12:10
Ценко Чоков и синът му са арестувани
Провежда се операция на МВР и ГДБОП в Галиче

Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са арестувани за 24 часа, съобщиха от прокуратурата. Заедно с тях са задържани още 10 души. Арестите са по подозрение за участие в организирана престъпна група за лихварство и принуда със заплахи и палежи. Според съобщението на спецпрокуратурата Чоков е ръководител на групата.

„До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 12 лица, сред които кметът Чоков и синът му Мартин“, пише в съобщението.

При спецоперация на МВР и ГДБОП в село Галиче са арестувани 12 души. Това съобщи в ефира на Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че това не е свързано със случилото се през последните дни, при което в селото бяха опожарени два автомобила. На място има сто служители на МВР, правят се проверки след като през последните два месеца се е работело по проблемите в селото, обясни министърът.

„Съвпаднаха обстоятелствата. Ситуацията е толкова напрегната там, че това е естествено да се случи“, коментира Бъчварова. Тя обяви, че ще излезе истината за това, което се случва в селото, управлявано от кмета Ценко Чоков.
Вицепремиерът не уточни кой точно и заради какви обвинения е задържан.

По думите й МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца. „Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, допълни Бъчварова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране