11.08.2015 | 0:07
Цигани млатиха с лопати българи
Агресивен съпруг заподозрял, че снимат клип на семеен скандал

Цигани от Гиздова махала в Дупница нападнаха и биха с лопати строител и негови колеги, защото подали сигнал, че в съседна къща жестоко бият ромка. Драмата се разиграва завчера, когато един от ромите тръгнал да бие жена си.

По това време на съседен обект работили Христо Михалчев, Олег Стоянов и Борис Равенски. Последните двама наскоро се завърнали от гурбет в Италия и започнали ремонт на къщата на единия.

По време на работа тримата мъже видели как един от ромите започнал да налага жена си. Веднага подали сигнал на тел 112., за да помогнат на ромката. Мъжът й обаче заподозрял, че става въпрос за снимане на клип и привикал поне още 20–30 роми на помощ. Цялата тълпа нападнала с лопати и пръти българите, които минути по – рано подали сигнал за случващото се на тел 112.

Циганите подозирали, че тримата мъже искат да качат клипчето в интернет, за да си имат проблеми с правосъдието. Първоначално е нападнат Борис, който по това време бъркал бетон в двора. За да му помогнат се притекли на помощ  Христо и Олег. Минути по–късно, след няколко юмрука и удара с лопати по главите, на място пристигнали екипи на полицията.

По чудо не се стигнало до някоя по –сериозна драма и пострадали. На всички участници в мелето са съставени предупредителни протоколи за случая е уведомена и прокуратурата в Дупница. Заради възникналото меле се наложи цялото полицейско управление в Дупница да бъде вдигнато на крак. На място пристигна и шефът на полицията в Дупница Борислав Динев. След скандала бяха отправяни заплахи и срещу полицейски служители от страна на ромите.

Във понеделник обаче обстановката в Гиздова махала беше спокойна и никой от нападателите не смееше да коментира случая или да отправя заплахи към тримата българи. Никой от участниците в мелето пък не беше задържан в ареста на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране