29.04.2016 | 20:46
ЦСКА се усъмни в намеренията на Божков
Клубът е подал документи за участие в новия формат на А група

Част от ръководните фактори в ЦСКА не посрещнаха въодушевено новината, че бившият собственик на клуба Васил Божков има намерение да оздрави дружеството, което е в процедура по несъстоятелност. Дори има сигнали, с които се показва, че намерението на Божков може и да не се реализира.

Гриша Ганчев, който издържа клуба от лятото на м.г. насам, първо се застрахова, че изчаква официално изявление лично от Божков, а след това лаконично каза пред „Нова телевизия“: „Да заповяда!“. След това и треньорът Христо Янев направи многозначителен намек след равенството 2:2 със „Сливнишки герой“ от 30-ия кръг на Югоизточна В група. „Тази информация (б.р. – за Божков) я слушаме цяла година. Как така се появява в един момент, не ми е ясно“, каза Янев, но отказа да влиза в подробности.

Далеч по-ентусиазиран бе бившият шеф и главен акционер на клуба Александър Томов, който в своя профил в една от социалните мрежи написа: „Около ЦСКА има нова ситуация, тъй като Васил Божков заяви намерението си да оздрави ПФК ЦСКА АД. Това е единственото законово решение. Така постепенно опитът за убийство на ЦСКА ще бъде неутрализиран и всичко може да си дойде на мястото“, написа той. След което отправи поредна порция обвинения към наследниците си в клуба: „Ясно е, че сега група лица искат да вземат ЦСКА безплатно. Една година те ни лъгаха, че това може да стане чрез фалит на старото дружество и регистрация на новото, а сега се опитват да притискат синдици и магистрати с тази цел“. След което Томов изрази готовност да опрости значителна част от сумата, която компанията му „Лира инвестмънт“ има да получава от клуба в полза на хората, които ще извършат оздравяването на ЦСКА.

Междувременно от фенклуб „Сектор Г“ пуснаха декларация, в която се оплакаха от високите цени на билетите за финала за Купата на България срещу „Монтана“ на 24 май (20 лв. за сектор А, 15 лв. за В и 10 лв. за Г). Приложена е справка с цените от финалите в последните 8 години, от която става ясно, че цени над 12 лв. не е имало.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране