24.05.2016 | 22:56
ЦСКА спечели Купата на България по футбол
На финала "червените" победиха с 1:0 "Монтана"

Играещият през този сезон в Югозападна В група ЦСКА е новият носител на Купата на България по футбол. На финала „червените“ победиха с 1:0 „Монтана“. Попадението отбеляза Станислав Маламов в 12-ата минута.

Тогава той завърши с глава на празна врата комбинация при изпълнение на ъглов удар. Центрирането бе на Борис Галчев, след което Ангел Грънчов продължи с глава към голмайстора. Освен това Маламов улучи греда в 57-ата мин., а в 71-ата изпусна още едно чисто положение. За „Монтана“ Иван Минчев изтърва три ситуации да изравни. В 77-ата мин. пък беше изгонен треньорът на първодивизионния тим Емил Велев, заради реплики към главния рефер Станислав Тодоров.

Финалът на Националния стадион „Васил Левски“ беше изгледан от над 35 000 зрители, което го направи най-посетеният мач на български клубни отбори в последните години. Малко преди почивката част от привържениците в Сектор Г се сбиха помежду си. В ложите пък бе Христо Стоичков, който в петък стана акционер в новоучреденото дружество ПФК ЦСКА – 1948, чийто претенции са да замести настоящото и да участва в А група.

Победата осигури за ЦСКА 20-а титла в историята на клуба, но тимът стана първият от В група, който печели отличието. Христо Янев (37 г.) пък е най-младият треньор, печелил трофея в България. Победата обаче ще е само за престиж, тъй като клубът има забрана от УЕФА за участие в евротурнирите през следващите два сезона, заради неплатени дългове към бивши футболисти. При това положение сребърният медалист „Левски“ ще започне участие в Лига Европа през лятото от II предварителен кръг, а „Берое“ ще бъде поставен при жребия за I предварителен кръг. Неучастието на ЦСКА също така ще даде възможност на четвъртия в крайното класиране на А група да играе в Лига Европа. В събота ще стане ясно кой ще спечели квотата – „Славия“ или „Локомотив“ (Пд).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране