07.05.2015 | 11:17
TV7 и КТБ постигнаха споразумение, телевизията няма да спира
Съдия-изпълнителят обеща да изземат вещи, които няма да възпрепятстват дейността на медията

Нашето желание за погасяване на цялото задължение е депозирано в КТБ. Продължаваме да водим разговори, но постигнахме споразумение и до края на месеца сумата ще бъде погасена изцяло. Това каза изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев (на снимката) по повод започналия опис на част от техниката, която е заложена като гарант за получаване на кредит от КТБ.

„Процедурата продължава. Ще бъдат отнемани вещи, които са предмет на залог, но това ще са такива вещи, които няма да възпрепятстват дейността на телевизията“, добави частният съдебен изпълнител Неделчо Митев.

От думите на Кирил Благоев стана ясно още, че вече е преведена част от дължимата към банката сума. До края на следващата седмица ще бъдат погасени 300 хил. лв., а останалите – до края на месеца, обясни Кирил Благоев.

По-рано тази сутрин около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис „Хамали ООД“ влязоха в офиса на TV 7, една част от тях влязоха в сградата на КТБ. Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ.

На 29 април 2015 г. съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на TV 7. „Действам по инструкции“, заяви тогава юристът на КТБ Кристина Димитрова, която бе в сградата на TV 7. След разразилия се скандал вътрешният министър Румяна Бъчварова нареди акцията да бъде прекратена.

Междувременно в края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки. От МВР уточниха, че „поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи прие подадените от тях оставки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране