13.08.2022 | 14:01
Убиха швейцарски бизнесмен близо до дома на Слави Трифонов в „Делта хил“
Той е бил застрелян, после е пренесен в дома му в комплекса

Разследващите в Перник разследват смъртта на швейцарски бизнесмен, намерен мъртъв във вилно селище край село Кладница. Тялото на 68-годишният мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“.

Съпругата му подава сигнал на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става дума за насилствена смърт.

От Окръжна прокуратура – Перник заявиха, че бизнесменът е бил ранен в белия дроб. От раната става ясно, че най-вероятно е използване огнестрелно оръжие, съобщава БТВ.

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството.

От МВР казаха, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом. Образувано е досъдебно производство за убийство. Бизнесменът е живял в България отдавна, женен е за българка, допреди няколко години са имали завод за силиконови изделия, който обаче са продали на шведска компания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране