02.02.2024 | 12:22
Убитият измамник Мартин Нотариуса има скъпи имоти в чужбина
Придобиването им и произходът на средствата ще бъдат проверени

Разстреляният на 31 януари Мартин Божанов – Нотариуса е притежавал скъпи имоти в чужбина. Това съобщи БНТ, според чийто източници след убийството са извършени претърсвания в много имоти на територията на София и в околностите на столицата. По време на претърсванията са открити документи, които доказват, че Божанов притежава скъпи имоти извън страната.

Придобиването им, както и произходът на средствата, ще бъдат проверявани допълнително.

Потвърдено е от разпити на свидетели и записи от охранителни камери, че убийството е извършено около 19:20 ч. на 31 януари.

Сигналът за стрелбата е подаден на тел. 112 от съпругата Гергана Божанова, но това се е случило след 20:00 часа, тоест около 50 минути по-късно, разказва още телевизията.

Междувременно депутатите от ПП-ДБ Антоанета Цонева и Надежда Йорданова са отправили питания към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до Софийската градска прокуратура за това дали срещу Божанов е имало образувани производства, колко на брой са те, на какъв етап са били преди
смъртта му и има ли постановени присъди.

Името на Мартин Божанов – Нотариуса се появи в разследването на „Антикорупционния фонд“(АКФ) за ресторантьора Веселин Денков. В него бяха излъчени записи на разговори, които Ивайла Бакалова – жената, която живее с Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато Денков е бил в ареста след задържането му през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които са необходими, за да бъде пуснат арестуваният – най-малко 100 000 евро. Един от споменатите в разследването е Мартин Божанов.

Той е човекът, който свързва Бакалова с адвокат. В първата част на разследването Божанов е записан по телефона. В разговора се чува, че той казва: „Всичко знам по това производство, знам показанията на свидетели, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са невинни. Идеята е да видим дали може да помогнем. Ако се лутате само, че той е много невинен, а съдът е много натиснат, тогава ще се въртите в този омагьосан кръг и той ще си стои вътре…“

Обяснява и колко могъщ е  Специализираният съд, след като Бакалова казва, че е говорила и с посолства: „Искам да знаете, че този съд изобщо не го интересуват посолствата, но може да събере и посолствата при него и да им гледа мярка и на тях. Много е сложна ситуацията. Този съд е държавата. Никой не може да се меси във вътрешните работи на държавата и на съда. Съдът утре може да вземе и посланика и да му гледа мярка и на него“.

Божанов дава интервю на Николай Стайков от „Антикорупционния фонд“ , като се представя като консултант по всякакви въпроси – от градинарство до това към кой адвокат да се обърнеш.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране