19.04.2023 | 18:09
Украйна: Путин ще обяви край на войната
Руският президент може да избере символична дата за целта

Русия все повече говори за необходимостта от преговори с Украйна, така че Владимир Путин вероятно скоро ще обяви края на така наречената „специална военна операция“.

И той ще обясни това с факта, че всички цели на войната са постигнати. Тази прогноза сподели военният експерт, полковник от въоръжените сили на Украйна Роман Свитан в интервю за ТСН.uа.

Експертът обърна внимание на статията на ръководителя на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, че „специалната военна операция“ е постигнала целите си. Свитан не изключва, че Пригожин е бил инструктиран да хвърли такава „стръв“ в руското информационно пространство, за да се видят реакциите сред обществото, което живее в информационно неведение за тежките загуби, които търпи руската окупационна армия в Украйна.

Военният експерт отбеляза, че никаква военна цел не е постигната от Кремъл, а напротив. Затова Пригожин опипва почвата как руснаците ще възприемат информацията за прекратяване на бойните действия. Според Роман Свитан Путин може да обяви прекратяване на „специалната военна операция“ в Украйна на символична за руснаците дата – например 9 май.

Само преди дни руският външен министър Сергей Лавров неочаквано спомена, че страната-окупатор иска да прекрати войната в Украйна възможно най-скоро. Той нарече пълномащабната инвазия „конфликт“.

От самото начало на пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна пропагандистите нагло заявяват, че воюват не само с въоръжените сили на Украйна, но и с войските на НАТО. В първите месеци на нахлуването в Руската федерация обяви намерението си да извърши „демилитаризация“ и „денацификация“, но, както виждаме сега, целта на Кремъл е унищожаването на украинските градове и тяхното население.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране