18.11.2022 | 11:50
Уникално: Борисов заговори за атентат срещу демокрацията
ГЕРБ са готови да се откажат от закриването на Обществения съвет към ЦИК и закриването на район „Чужбина“

Те са си търсили повод да счупят и последната работеща институция –  Народното събрание. Това е атентат срещу демокрацията. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напускането на парламента от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Той свика извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ, заради което кворумът за началото на днешното заседание на парламента не бе събран, тъй като ПП и ДБ я напуснаха пленарната зала вчера.

Не влизането в зала е най-лесно, това отговорно ли е? Търсят си повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, коментира Борисов. Призова здравият разум да надделее и предложи всички заедно да се върнат още днес в пленарната зала и да отворят пред медиите отново темата за Изборния кодекс.

Защото иначе парламентът нямало да работи и удължаването на бюджета нямало да мине. И напомни, че има и закони, необходими за плана за възстановяване. Не се интересуват от плана. Батериите са им плана, отрязали са главата на централите, допълни той.

Борисов критикува и своите, че е имало ненужен драматизъм и шефът на правната комисия Радомир Чолаков е можел да прекъсне среднощното заседание и да го продължи на следващия ден.

ГЕРБ декларираха, че са готови да се откажат от закриването на Обществения съвет към ЦИК и закриването на район „Чужбина“, напомни Борисов. Но бе категоричен, че от хартиената бюлетина няма да се откажат. Не се отказваме и от машинното гласуване, но не и машините на Мадуро със софтуера на Мадуро, който гарантирано го прави президент всеки път, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране