11.04.2024 | 17:33
Уволниха човека на ПП-ДБ в ръководството на ДАНС
Едно от първите решения на МС е да бъде уволнен Петър Петров, който преди назначението си бе депутат на ПП

Служебният кабинет махна от ръководството на ДАНС, единственият човек, който ПП-ДБ успяха да сложат през последните месеци в ръководството на специална служба.

Служебното правителство прие решение, с което освобождава предсрочно Петър Петров от длъжността зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е във връзка с писмо на председателя на Агенцията, с което предлага освобождаването на Петров, пишат от Министерски съвет.

Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров бе определен за зам.-шеф на ДАНС през юли 2023 г. В началото на 49-ия парламент Петър Петров влезе на мястото на Лена Бориславова, която се отказа да бъде народен представител. По онова време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Петров е номинацията на ПП-ДБ да оглави ДАНС. От дясното обединение тогава не потвърдиха информацията.

От 2013 г. до началото на 2022 г. Петров е заемал ръководни длъжности в структурата на ДАНС. Бил е съветник в кабинета „Петков“ и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране