10.04.2023 | 21:43
Уволниха учител, поискал учениците да напишат некролозите си
През 2020 г. оръжията били водещата причина за смъртта на непълнолетни

Американски преподавател по психология е загубил работата си, след като дал на учениците си от гимназията необичайна тема за есе: „Днес беше последният ден от живота ви, напишете своите некролози“, предаде Франс прес.

Шестдесет и три годишният Джефри Кийн обяснява на страницата си във фейсбук, че е искал да включи класа в упражнение, предназначено да подготви учениците за риска от нахлуване на въоръжено лице в гимназията им близо до Орландо, Флорида.

Преподавателят е поискал от учениците си да запишат на хартия своите „впечатления“, свързани с тази симулация, и да разсъждават върху причините за повтарящите се убийства в САЩ и за възможните средства за предотвратяването им, както и да си представят своята посмъртна биография.

Малка бележка гласи: „Моля, имайте предвид, че това съвсем не е с цел да ви смутя“. Преподавателят вече е уволнен. В изявление, разпространено от американските медии, училищните власти го обвиняват, че е давал „неподходящи домашни“ на учениците си. В своя защита пред местни телевизионни канали Кийн казва, че целта му не е била да плаши учениците или да ги кара да мислят, че ще умрат, а да им помогне да разберат какво е важно в живота им.

Според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) през 2020 г. оръжията са станали водещата причина за смъртта на непълнолетни – 4368 смъртни случая, изпреварвайки автомобилните катастрофи и свръхдозите. Кръвопролитията в училищата съставляват само малка част от тях, но правят по-силно впечатление.

Въпреки че убийствата в учебни заведения разтърсват страната, мнозинството американци продължават да се застъпват за правото да се носи оръжие и не искат да чуят за реформи, дори минимални.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране