28.10.2019 | 10:30
В почти всички райони на София ще има балотаж
Кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева за район "Младост" отива на балотаж с независимият кандидат Стефан Стефанов

В повечето от 24-те района на столицата ще има балотаж за избор на районен кмет, показват предварителните данни на ЦИК. В район Искър почти сигурно е, че кандидатът на ГЕРБ Ивайло Цеков ще се яви на балотаж с кандидата на БСП за България Борис Цветков, съобщи БГНЕС. В район Подуяне настоящият кмет Ева Митова (ГЕРБ) също отива на балотаж с кандидата на БСП за България Веселин Жечев. В Лозенец настоящият кмет Любомир Деков, който е от ГЕРБ и се бори за трети мандат, отива на балотаж с кандидата на Демократична България Константин Павлов.

Продължава и битката за район Младост, където кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева отива на балотаж с независимият кандидат Стефан Стефанов. В район Витоша настоящият кмет Теодор Петков отива на балотаж с кандидата на Демократична България. В Красна поляна вероятно също ще има балотаж между настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Чакъров и независимия Георги Миланов.

Район Оборище със сигурност ще има нов кмет, след като досегашният кмет Васил Цолов остава едва на трето място в изборната битка, а на балотаж отиват кандидатът на ГЕРБ Петър Митев и кандидатът на Демократична България Николай Александров.

Ще има балотажи и в районите Сердика, Красно Село, Люлин, Илинден, Надежда, Слатина, Триадица. В район „Изгрев“ води кандидатът на БСП за България, втори е претенденът на Демократична България. Втори тур за районен кмет вероятно ще има и във Връбница.За район „Овча Купел“ все още няма данни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране