29.11.2018 | 16:56
Валери Симеонов се изгаври с депутатка от БСП
Предложи пари на Виолета Желева, за да роди три деца

Поредното нагло и безпардонно изказване на Валери Симеонов взриви дебатите по Бюджет 2019 в парламента. Бившият вицепремиер и вече депутат арогантно нападна народния представител от БСП Виолета Желева, докато тя защитаваше предложенията на левицата за 6400 лева еднократна помощ за второ и трето дете при работещи родители.

Симеонов изригна срещу нея от трибуната и обясни, че предложенията за семейни помощи „погрешно насаждат в обществото нагласа, че с материални стимули можем да оправим демографията“. Желева е млада. Нека да попита майка си и баща си, техните баби и дядовци по колко деца са имали и какви материални стимули са получавали, призова лидерът на НФСБ.

След това обясни как лично щял да даде 20 400 лева на социалистката „за три поредни раждания на деца“. Да видим за колко време ще усвои тези пари, продължи с наглостта си Симеонов. Виолета Желева отговори сдържано като отказа да влезе в тона на Симеонов. Колегата й Георги Свиленски обаче коментира, че няма и ден, без скандално изказване на Валери Симеонов.

Проблемът на вашето управление е, че всичко във вашите глави е пари, власт и постове, обърна се социалистът към бившия вицепремиер. И се възмути, че Симеонов раздава подигравателно пари от трибуната. Шефът на НФСБ обаче нито се притесни, нито спря с наглите си коментари. Ако всичко ми беше пари в главата, нямаше да си оставя бизнеса и да съм тук, за да опитам да направя нещо, размаха пръст Симеонов. Той и колегите му патриоти  се втурнаха да бранят държавния бюджет от въвеждането на подобна помощ за младите семейства, като не спряха да обясняват, че парите не могат да стимулират хората да раждат.  Никъде тези мерки не са дали категорични резултати. Това е популизъм и опит за саботиране на бюджета, обяви Валери Симеонов.

В крайна сметка депутатите приеха замразяване на социалните плащания през 2019 г. Помощта при раждане на първо дете остава 250 лв., на второ – 600 лв., а на трето – 300 лв. Майките студентки ще получават 2880 лв., както и досега. Детските надбавки остават 40 лв. на месец за едно дете, 90 лв. за две деца и 135 лв. за три деца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране