15.01.2024 | 10:22
Въоръжени и маскирани влязоха в софийски блок посред нощ (видео)
Живущите са подали сигнал в полицията, но и до момента не знаят дали случаят се разследва

Въоръжени и маскирани влязоха в блок в столичния квартал „Овча купел“ посред нощ. Кадри от камери на живущите са ги хванали, докато те размахват пистолет на един от етажите и чупят една от камерите. Живущи в блока са подали сигнал в полицията, но извършителите още не са ясни, разказва Нова тв. 

“Сложихме тези камери преди около 6 месеца, тъй като имахме поредица от инциденти с надраскани коли, надраскани стени и счупени пощенски кутии. До петък срещу събота те работиха нормално. Тогава тези лица влизат с явната идея да ги счупят”, разказва пред Нова телевизия един от живущите в блока.

По думите му не е ясно как тези лица са влезли във входа, тъй като той се заключва.

„Освен че всички са изключително изплашени от случилото се, за нас това е заплаха и някакво предупреждение към хората, които живеят в този вход“, посочи още жителят на „Овча купел”.

Все още не е ясно какъв е мотивът на маскираните и въоръжени мъже за нахлуването и за момента потърпевшите нямат обратна връзка от полицията.

Хората призоваха полицията да разследва случая и добавиха, че във входа има съсед, който всеки ден ги тормози и постоянно подават жалби, но нищо не се случва, съобщи за случая и Би Ти Ви. Един от съседите каза, че мъжът си слага маска и ги напада. Наложило се е и да звънят на 112 след последен инцидент, при който жена е пострадала.

През лятото пък деца са били наплашени от хвърлена пиратка по тях, докато са се криели от дъжда във входа. Хората в сградата подозират, че последният случай с повредената камера е бил с цел сплашване и може да последва нещо по-сериозно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране