22.04.2017 | 14:43
Васил Иванов: Сарелска отказва да се подложи на полиграф
Хората, които ме обвиняват, под строй са карани да ме нападат, твърди журналистът

От 18 април, когато подадох оставката си и казах, че е заради цензура в Нова тя, съм доста по-горд от себе си, категорично заяви разследващият журналист Васил Иванов в предаването „Честно казано“ по Би Ай Ти.

„Съжалявам, че темата се измества, защото исках да лавирам за цензурата. Сега коментират защо съм записвал, законно ли е, при положение, че шефката на новините Дарина Сарелска преди две седмици разписа служебни пари да бъдат платени за нови скрити камери, с които нейните служители да записват тайно хора за неморални действия“, категоричен бе Иванов.

Той посочи, че темата за цензурата се е изместила от личните му взаимоотношения със Сарелска. „Аз нямах лоши взаимоотношения с моите колеги до момента, в който не казах, че има цензура, те не написаха, че съм лъжец. Затова пуснах записите – да се види, че те лъжат. Ако не бях пуснал записите, нямаше да мога да докажа това, което е“, подчерта журналистът.

Той отново повтори, че в ДАНС са му казали, че Дарина Сарелска е къртица на кмета на Неделено. Силва Зурлева беше с мен и гледаше втрещено, помоли ме да не казвам на никого, разказа Иванов. „Отидох в телевизията, влетях в стаята на Сарелска и ѝ казах, че ме е издала на кмета на Неделино“, продължи още той – „Тя пребледня, затвори вратата и ми каза: „Ами там чрез моя девер, знаеш. Той се интересуваше“. Оттогава тя ми падна в очите, защото през цялото време съм бил предаван от шефа си“, подчерта Васил Иванов.

Той бе категоричен, че разследването е пуснато въпреки Сарелска, а не благодарение на нея.

Сарелска и обкръжението ѝ успя да измести темата, но тя остава, че телевизията, която до преди 2-3 години беше свободна, сега не е, каза Иванов и допълни, че несвободата към разследващия екип е от 2015 г., когато е било съобщено, че Нова тв не се интересува от кметове и обществени поръчки. Тогава разбрах, че нямам място там, поясни той.

Сарелска е оперативният изразител на цензурата, но има общ център на цензурата, смята още Иванов.

На въпрос дали пази лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Иванов отговори, че не го пази, а го познава отдавна и дори е бил първият, който го е попитал за общите му фирми с Маргините и Маджо.

От 5 дни карам Дарина Сарелска да се подложим на полиграф, но отговор няма, изтъкна журналлистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране