12.07.2017 | 0:01
Вътрешният министър харесва да подслушва повече
Радев се надява използването на новата придобивка да бъде по закон

Колкото повече ни следят, слушат – законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите – тези, които ни мислят лошото. Може би някакви радикални елементи или бъдещи терористи, заяви пред БТА министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Коментарът му бе във връзка с новопридобития от ГДБОП софтуер, който помага да се извлича информация от различни онлайн приложения и социалните мрежи.

Министърът заяви, че се надява използването на новата придобивка да бъде по закон. „Всички би трябвало така да гледат на него, а не да се притесняват, че се използва за други нужди. Било е в миналото, надявам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, дори някъде да минем границата – да го използваме не както трябва. По-добре това, отколкото да пропуснем някакви терористи“, заяви Радев в Брюксел във връзка със спекулациите, че софтуерът ще се ползва за подслушване и проследяване на виртуална комуникация.

Според Радев противоречивите медийни тълкувания на софтуера за разкодиране на електронни устройства от МВР били заради това, че доверието в институциите не е на необходимото ниво.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране