23.04.2021 | 12:34
Вдигането на депутатските заплати на 10 бона е „опорка“ на Борисов
Лъжата се разпространява от "кафявите" медии на ГЕРБ и ДПС

Депутатите си вдигнали заплатите на над 10 бона, обяви днес премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това предизвика остра реакция от „Демократична България“. От БСП също дадоха брифинг и обявиха, че това не е вярно.

„В последните часове от кафявите „медии“ и премиера Борисов тръгна нова опорка – Демократична България увеличила заплатите на депутатите на 10 000 лв. Нищо подобно. Довчера нямаше таван във възнагражденията на депутатите. Вчера поставихме максимален размер (25%) на извънредните депутатски възнаграждения. Досега такъв нямаше и тихо тихо се получаваше една сериозна сума над заплатата“, обяви депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Ивайло Мирчев във „Фейсбук“.

“Това възнаграждение не е част от основното на народните представители, нито е ежемесечно. То е от типа „награда“. Нормално и необходимо е за подобен тип плащания да има определен максимален размер. В противен случай може да се достигне до абсурдно големи по размер „награди“. Ето това предложихме ние. Предложихме също да не се получават пари кеш – в торби, пликове, чантички, а всички суми, които получават народните представители да минават по банка. Е, това не се прие”, добави Мирчев.

Подобна позиция изразиха и други представители на „Демократична България“.

От БСП пък дадоха брифинг в парламента. Те все пак предлагат поправката на ДБ да отпадне.

„Не виждаме какви допълнителни възнаграждения трябва да получават народните представители за това, че си изпълняват функциите“, изкоментира Кристиан Вигенин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране