09.03.2024 | 22:09
Вижте тайното имение на Мартин Нотариуса в Гърция
През 2021 година Божанов купил къща и 3 апартамента и в Дубай

Скандалният лобист Мартин Божанов – Нотариуса се оказа собственик на няколко много скъпи имота в Гърция и Дубай. Те са купени чрез няколко офшорни компании и сега голямата битка е кой да сложи ръка върху тях.

През пролетта на 2022 г. Нотариуса придобива огромна къща в Халкидики за сумата от близо 2 милиона евро. Тя разполага с 4 стаи, просторна дневна, двор, голям външен басейн и джакузи, а морският бряг е само на 200 метра от нея. В двора има и 4 маслинови дървета на над 100 години.

Мартин и жена му Гери прекарвали годишно по няколко месеца в къщата. Там посрещали важни гости от България – бизнесмени, прокурори, съдии.

Нотариуса притежавал още 2 къщи в Гърция, придобити сравнително скоро. Последната сделка е от есента на 2023 г. Той планирал да купи и имот на един от гръцките острови, но убийството осуетило плановете му.

През 2021 година Божанов купил къща и 3 апартамента в Дубай. Те също са взети чрез офшорно дружество. В чии ръце остават тези имоти е мистерия.

Смята се, че Нотариуса притежавал и големи парични наличности. Говори се дори за денонощно охраняван апартамент, в чийто сейфове се съхранявали милиони левово в брой, нотариални актове и много компромати. Божанов обръщал всичките си пари в евро и швейцарски франкове, притежавал и доста злато.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране