28.06.2019 | 10:44
Война Фандъкова – Манолова!
Омбудсманът и общинари подвеждали обществото за строежите в София

Война пламна между столичния кмет Йорданка Фандъкова и омбудсмана Мая Манолова не само заради очаквания между тях сблъсък за поста градоначалник тази есен на местните избори, но и заради строителството в София. Фандъкова остро възрази срещу мнението на Манолова, подкрепено от общинари и от ляво, и от дясно, че ПУП-овете (подробните устройствени планове) целили облагодетелстване на строителите за нови сгради на мястото на зелени площи.

Кметът уточни, че именно приемането на ПУП-овете цели да се върнат раздадени в миналото общински имоти или да се спрат нови строежи. Тя обясни и че искането те да се спрат е грубо подвеждане на обществеността.

Фандъкова каза още пред Нова телевизия, че подалият оставка шеф на строителния надзор в София Влади Калинов го е направил заради терасата на Пламен Георгиев. „За мен доверието е изключително важно и независимо че собственикът е купил покрива в този вид още през 2007 г., това не е повод да не бъдат разрушени незаконните постройки“, добави кметът. И уточни, че и друг път се е разделяла с хора, които е харесвала и са работили добре, но са допуснали грешка.

„Когато взема решение дали ще се кандидатирам за нов мандат, ще го обявя“, отговори на въпрос за бъдещите си политически намерения Фандъкова. Кампаниите винаги са в негативен план и независимо дали аз ще бъде кандидат на ГЕРБ, кампанията на партията ни ще бъде с идеи какво да се направи по-добре, добави тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране