11.05.2017 | 11:35
Все пак Марешки даде сам имунитета си
Целта му - да бъде дадена максимална гласност на проблемите по това дело, била изпълнена

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки реши да се откаже доброволно имунитета си. Той обяви решението си на брифинг в Народното събрание. Целта му – да бъде дадена максимална гласност на проблемите по това дело, била изпълнена и, както е обещал, още след първото заседание на анкетната комисия по случая, се отказва от депутатската си защита.

„Към днешна дата има пет дела, от които четири са приключили с осъдителни решения за моите конкуренти, т.е. – в наша полза, остава последното дело – за шамара и т.нар изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време“, посочи лидерът на „Воля“.

За пореден път Марешки беше категоричен, че не би се занимавал с рекет за 5000 лв., защото бизнесът му върви добре и генерира печалби. Той се закани да съди държавата за ареста си, който по думите му, е бил незаконен и за понесените щети.  Адвокатите на бизнесмена щели да преценят каква сума да поиска.

Не отговаряло на истината и твърдението на прокурора, че той ще се укрие или ще се опита да подкупи съдията. Напротив, подчерта Веселени Марешки, става дума за брутален натиск от страна на прокурора върху съдията, явно, за да има присъда, която да се хареса на обвинението, а не по справедливост.

В края на април главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на Веселин Марешки във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

Бизнесменът е подсъдим по две обвинения. Първото е за изнудване на наемател на пицария във Варна, при което според прокуратурата е действал заедно с Красимира Колева. А второто е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Тогава Марешки обясни, че ще се откаже от имунитета си, но само след като бъде изслушан от парламентарна комисия.  Временната комисия реши вчера да свали имунитета на лидер на „Воля”. Предстои свалянето на имунитета на Веселин Марешки да бъде гласувано в пленарна зала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране