20.04.2016 | 22:13
За пети път Сидеров си призна хулиганство
Той трябва да плати и разноските по делото за 4379,98 лв.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се споразумя с прокуратурата и по последното дело срещу него. За пети път той се призна за виновен за хулиганство и не получи присъда на затвор, а само на пробация. След договорката Сидеров е наказан с 14 месеца пробация и удържане на 15% от заплатата. Поредното дело срещу него бе за поведението му на летище „Варна“ от началото на 2014 г. Той трябва да плати и разноските по делото за 4379,98 лв.

През януари 2014 г. в самолета от София за Варна атакистът и негови съпартийци влязоха в конфликт с френското аташе Стефани Дюмортие. Напрежението ескалира на летището, а Сидеров нападна друг пътник. Лидерът на „Атака“ оказал съпротива и на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали на сигнал за нарушения на летището, и дори ударил с юмрук в лицето униформения Костадин Колев.

По време на целия процес атакистите твърдяха, че Сидеров е жертва и не е хулиганствал на борда на самолета. След края на делото Сидеров отказа коментар.

Лидерът на „Атака“ вече се призна за хулиган по четири други дела срещу него. За нахлуването в НАТФИЗ и за инцидентите в Батак и пред магазин в центъра на София той беше осъден на пробация и на удръжки от заплатата. За спречкване с журналист пред НС от 21 май 2013 г. и блъскането на униформен, който се опита да ги разтърве, Сидеров бе осъден на пробация и 100 часа труд в полза на обществото. Той реши да чисти паметници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране