17.03.2023 | 10:49
Започва рязко да се затопля, ще прилича на ранно лято
Средната денонощна температура ще достига 14-15 градуса, обясни климатологът проф. Георги Рачев

От днес започва рязко подобрение на времето, но няма изведнъж да стане 20 градуса. България остава в периферията на антициклон, каза в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

От север и днес, и утре ще се спуска малко по-хладен въздух. Докато Европа се радва на топло време, при нас е студът, но много скоро това ще се промени, каза климатологът.

„Вчера в София си беше пълноправна зима. Цял ден беше студено и температурите едва достигнаха 3 градуса, и то в центъра на града, където е топлинният остров“, посочи проф. Рачев.

В неделя денят и нощта ще бъдат с еднаква продължителност. Към морето ще остане хладно до неделя, малко е вероятно и там да има валежи.

От понеделник в Европа започва западен пренос на топлото време. Очакват ни високи температури. В някои дни средната денонощна температура ще достига 14-15 градуса. Ще прилича на ранно лято, каза още климатологът.

Минималните температурите няма да падат под 0 градуса до края на март. Засега и през следващите две седмици прогнозите са за топло, слънчево и за съжаление сухо време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране