06.12.2022 | 18:53
Защо българският Меси не е кандидатът за премиер на ГЕРБ?
Бойко Борисов се накара в ефир на Виктор Николаев и Мирослава Иванова от Нова тв

Бойко Борисов се обади по време на участие на Деница Сачева в студиото, провокиран от въпрос на водещите към нея защо българският Меси не е кандидатът за премиер на ГЕРБ. „Измъчвате Деница Сачева с въпроси, на които тя няма как да ви отговори“, подхвана журналистите той. След което се прехвърли на основния повод да позвъни – твърденията на Асен Василев, че очевидно има координирани действия между Радев и Борисов и в последните месеци двамата са имали „доста срещи“. „Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев ви каже „Добър ден!“, можете спокойно да си пуснете лампата“, заяви в ефира Борисов. В неделя Василев заяви пред Нова телевизия: „В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Има доста срещи между президента и Борисов последните няколко месеца“.

„Няма никакъв проблем с флашките и кода за машините. Защото вече виждам паниката и ужаса от огромното разочарование на хората от тази партия. Това им е последният спасителен пояс. Ние ги победихме и с лъжите им, и с измамите им, и с машините им, и с вълшебните флашки – и с близо 6 процента”, изреди Борисов.

„700 000 души са гласували за ГЕРБ. Какво?! Няма да работят в България ли, защото тези аматьори решиха да се упражняват?!“, продължи да се възмущава Борисов по повод обвинението на Василев, че Радев връща кадри на ГЕРБ в управлението. Той се закле, че по телефона даже не е разговарял с Румен Радев, и изтъкна, че самият Василев е откритие на Плевнелиев, а Калина Константинова – кадър на ГЕРБ.

Попитан за назначението на Георги Темелков начело на Националното тол управление, Борисов първоначално се зачуди, а след това каза: „Имаше такъв, но той е толкова в 20-ото ниво на управленските нива в ГЕРБ, че дори не мога да го нарека кадър на ГЕРБ“. Темелков гравитира от близо десет години около ГЕРБ, а за широката общественост нашумя, когато се оказа на първа линия на срамната атака на млади привърженици на партията срещу журналисти и протестиращи по време на националната конференция на партията в „София тех парк“. При Радев той тихомълком се озова начело на тол системата. „Разбирате ли как затъвате в тези въпроси? Лъжецът Василев е казал вчера, че ние сме се срещали с Радев, а вие ме питате за някакъв Темелков!“, каза още Борисов.

След като бившият премиер най-сетне остави разговора в студиото да продължи, Деница Сачева повтори опорките му за лъжите на ПП и увери, че партията полага максимални усилия страната да излезе от кризата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране